Wat doen we



PMvP staat voor ruimte voor mens en organisatie. Concreet betekent dit dat wij de ontwikkeling van onze mensen voorop stellen. Zij zijn de drijvende kracht achter onze werkwijze en halen het optimale uit de bedrijfsprocessen. Door onze medewerkers de ruimte te geven om hun doelen te behalen en daar de focus op te leggen zorgen we dat we als organisatie in beweging blijven. Daar waar beweging is zijn kansen en groeimogelijkheden.

We denken in rollen en verantwoordelijkheden. Een essentieel onderdeel van onze manier van werken is de dynamische besluitvorming. De besluitvorming loopt altijd volgens het volgende principe waarbij de specialist inhoud inbrengt en besluit. Besluitvorming is hierdoor dynamisch, prikkelt, ontwikkelt en inspireert mensen. Deze dynamische besluitvorming begint met het vaststellen van het onderwerp en de drie a vier zelfstandig naamwoorden die erbij horen.

De kaders zijn de lijnen tussen de woorden. De ideale oplossing ligt in het midden. De dynamische besluitvorming wordt afgehandeld als de drie a vier aspecten zijn benoemt. Als dat het geval is dan kan er een afgewogen keuze gemaakt worden. Hierin is het belangrijk dat de specialist de aspecten kan benoemen en zich afvraagt of er nog meer aspecten meegewogen moeten worden. Om dit principe te ondersteunen werken wij met een kaderdocument. Dit heeft als doel te ontdekken of iets binnen je besluitvorming ligt of niet en je dus in overleg dient te treden.

Met deze dynamische besluitvorming geef je de medewerkers in je organisatie verantwoordelijkheid, maar ook ruimte binnen kaders. Kaders zijn niet bedoeld als je uiterste grens, maar als je een kader raakt is dat het moment om in gesprek te gaan en een weloverwogen keuze te maken door middel van de dynamische besluitvorming.

Anne-Marie

Coördinator Gelder thuiszorg V&V


“Gelder Thuiszorg is erg actief om mensen zelf te laten ontwikkelen en biedt mogelijkheden om door te groeien. Ook zelf ben ik volop in ontwikkeling. Ik ben dankbaar voor de vrijheid en de kansen die mij worden geboden. Verschillende collega’s zijn ook bezig met hun eigen ontwikkeling zo is de Ă©Ă©n bezig met haar opleiding van helpende tot verzorgende IG. Een ander doet de opleiding van verzorgende tot verpleegkundige. Het zijn mooie processen waar ons team in zit.”

Feiten & Cijfers


PMvP is een organisatie die aansluit bij verschillende bedrijven. PMvP is een netwerkorganisatie dat wil zeggen een netwerk van losse zelfstandige ondernemingen met Ă©Ă©n gezamenlijke binder. De gezamenlijke binder is het DNA.

"PMvP is een trots en betrokken netwerk van zelfstandige ondernemingen, werkend volgens een gedeeld DNA”.
900

Medewerkers

100%

DNA

18

Bedrijven

56

Locaties

Conventus

Om de aangesloten ondernemingen naar een hoger niveau te brengen, organiseren we drie maal per jaar een PMvP Conventus. Gedurende deze bijeenkomsten brengen we directeuren van de verschillende ondernemingen samen.

Ongeacht de kennis die een directeur heeft over een specifiek thema, kan deze kennis altijd uitgebreid worden. Dit kan door de boeken in te duiken, maar in onze ogen is het effectiever door directeuren samen te brengen. Directeuren leren namelijk veel van elkaar wanneer zij ervaringen en hun aanpak van specifieke problemen delen. Door de directeuren met elkaar te laten samenwerken worden talenten versterkt en gestimuleerd.

De Conventus staat altijd in het kader van ontwikkeling. Kernwaarden die iedere bijeenkomst terug komen zijn interactief, ontwikkelingsgericht, kennis delend en tot slot gezelligheid. Om directies te inspireren wordt er afwisselend gebruik gemaakt van interne sprekers en externe sprekers. Interne sprekers kunnen snel inspelen op recente gebeurtenissen of het vertalen van het PMvP DNA. Externe sprekers daarentegen zijn onafhankelijk en zullen een diversiteit van kennis en ervaring mee brengen. De diversiteit zal een toegevoegde waarde hebben op het leerproces.

Tijdens de bijeenkomsten worden wisselende onderwerpen behandeld. Wij houden altijd rekening met onderwerpen die passen binnen ons DNA. Daarnaast wordt gekeken naar de vraag vanuit de directeuren. Waar lopen ze tegen aan, waar willen ze zich verder in ontwikkelen? Het zijn vragen die worden gesteld, aan de hand van de feedback zullen de bijeenkomsten vorm krijgen. De bijeenkomsten zijn altijd gericht op organisatorische en zeker ook de persoonlijke ontwikkeling.

Het klinkt zo simpel. Elke onderneming functioneert zelfstandig naar behoren, maar wanneer wij de krachten bundelen door deze bijeenkomsten, zullen ondernemingen zich ontwikkelen en een optimale prestatie leveren.

2 november 2023

Conventus VI – Multitasking

Conventus VI – Multitasking Bepaal jij jouw dagindeling, is het een mythe? That’s a question. Eind september heeft Wouter HEsseling met enthousiasme, kennis en humor ons […]
10 maart 2023

Conventus V– Trekkracht & Samenwerking

Conventus V– Trekkracht & Samenwerking De PMvP Conventus van 14 februari stond in het teken van Leiderschap & Samenwerking. De trekkracht en het uithoudingsvermogen van een onbekende […]
22 augustus 2022

Conventus IV – Verbinden & Gezelligheid

Conventus IV – Verbinden & Gezelligheid. De PMvP Conventus van 12 juli stond in het teken van verbinden & gezelligheid. Na het harde werken samen uitpuffen […]

Een familie van bedrijven

Wat 25 jaar geleden begon met een visie op bedrijfsvoering dat zijn tijd ver vooruit was, maar wat zichtbaar resultaat boekte, is nu uitgegroeid tot een organisatie van zelfstandige ondernemingen die als een familie met elkaar verbonden zijn. Inmiddels is de organisatie anno 2021 gegroeid naar vijf branches, 900 medewerkers en 15 bedrijven die in totaal 4000 klanten elke dag voorzien van een glimlach en persoonlijke aandacht. Dat dit een moment opname is, is een feit aangezien het perpetuum mobile principe al 25 jaar in volle gang is en zeker nog zo lang zal blijven doorgaan. Groei zit hem niet alleen in de organisatie, maar voornamelijk in de mensen die aan elkaar verbonden zijn. Waar een kans is, is beweging en dus ook een resultaat.
“Is Thuiszorg een mooie aanvulling?” opperde Rinald tijdens het wekelijkse overleg. Het was winter 2012 toen het idee voor thuiszorg binnen PMvP voor het eerst werd geopperd. “Vanuit ons DNA kunnen wij een mooie aanvulling worden op de bestaande zorgsector”, vervolgde hij. Een persoonlijke en betrokken thuiszorg met een vast gezicht uit de regio is wat we voorogen hadden. Enkele dagen later waren we eruit; “Gelder Thuiszorg, het gezicht in de thuiszorg”.
Top